چند دستور ماسک صورت با کاکائو

کاکائو در فرم های مختلف آن از حالت پودری تا یک قالب شکلات، دلربای خیلی از ما است. هر چند درخت کاکائو و محصول به دست آمده از آن در ابتدا ناشناخته و در اختیار یک تمدن خاص بود ولی به مرور زمان و با فعالیت استعمارگران، دیگر بخش های دنیا نیز با کاکائو و محصولات مختلفی که از دانه های آن به دست می آمد آشنا شدند. امروزه کاکائو در حالت اولیه یا فرآوری شده به صورت شکلات، برای ما یک مادۀ خوراکی عادی است ولی آیا تا به حال به این موضوع فکرکرده اید که به جای استفادۀ خوراکی از آن می توان آن را در روتین های زیبایی و به عنوان ماسک صورت یا کرم یا حتی در لوازم آرایشی نیز استفاده کرد؟

در این نوشتار قصد داریم به معرفی و بررسی خواصی که این خوشمزۀ قهوه ای خوشبو برای پوست ما دارد بپردازیم و دیدگاه خود را در قبال آن از یک مادۀ خوراکی لذت بخش به یک محصول مراقبتی خوشبوی مفید تغییر دهیم.

۱-    کاکائو چیست؟

شاید این یک سوال ساده انگارانه برای برخی از ما باشد ولی همیشه اطلاعات به یک اندازه در اختیار همگان نیست! پس برای دوست عزیزی که تمایل داشته باشد اطلاعات اولیه خود را در قبال کاکائو بیشتر کند:

کاکائو درختی است که میوه های آن به صورت دانه هستند و در واقع آنچه ما آن را به عنوان پودر کاکائو می شناسیم پودر فرآوری شدۀ حاصل از آسیاب دانه های کاکائو و جداسازی روغن موجود در آن با نام شناخته شدۀ کرۀ کاکائو است.

با آنکه شکلات نیز از دانه های کاکائو به دست می آید اما تفاوت اصلی آن با پودر کاکائو آن است که چربی دانه ها (کره) از آن جدا نشده و در نتیجه نسبت به پودر کاکائو دارای کالری و چربی بیشتری است.

گمان می شود که کاکائو در ابتدا محدود به تمدن آزتِک ها (تمدنی مربوط به آمریکای مرکزی) بوده باشد. با وجود فعالیت های استعمار گرایانۀ اسپانیا در قرن ۱۶ میلادی، این استعمارگران با گیاهان و درختان بومی مستعمرۀ خود آشنا شدند که کاکائو نیز یکی از آنها بود. در واقع پس از این آشنایی بود که کاکائو و لذت خوردن آن به دنیا معرفی شد. هرچند کاکائو در ابتدا جزء کالاهای لوکس و در برخی موارد به عنوان یک محصول پذیرایی در آیین های مذهبی به شمار می آمد ولی با گسترش مراودات با مستعمره و ارسال نیروی کار به آنجا این کالا به مرور زمان از حالت لوکس خود خارج شد به حدی که امروزه برای ما جزء تنقلات عادی به حساب می آید.

با توجه به آنکه مادر طبیعت در هدیه های خود منفعت هایی را هم قرار می دهد، کاکائو نیز از این قاعده مستثنی نیست. تحقیقات نشان داده اند که این مادۀ خوراکی علاوه بر حظ شکمی، می تواند منفعت های دیگری برای سلامت بدن و پوست نیز داشته باشد.

۲-   فواید ماسک کاکائو برای پوست

 سرشار از پالی فینول ها

پالی فینول ها (یا ایرانیزه شده اش پلی فنول ها) ترکیباتی هستد که جزء آنتی اکسیدان ها قرار می گیرند و در مواد خوراکی ای همچون میوه ها، سبزیجات، چای و البته کاکائو یافت می شود.

خواصی که به این دسته از ترکیبات نسبت داده می شود شامل بهبود گردش خون، تنظیم فشار خون، تنظیم کلسترول و تنظیم سطح قند خون است.

آبرسانی و رفع خستگی پوست

ویتامین C موجود در کاکائو علاوه بر انجام وظایف خود به عنوان یک آنتی اکسیدان، به تغذیه و آبرسانی پوست نیز کمک می کند. بنابراین کسانی که دارای پوست خشک یا ظاهری کدر هستند می توانند از ماسک های کاکائو و به خصوص استفاده از شکلات به جای پودر کاکائو منفعت ببرند.

مبارزه با آلودگی های محیطی

آنتی اکسیدان بودن کاکائو ( در فرم پودری یا شکلات شده) به پوست کمک می کند تا با آلودگی های محیطی مقابله کند و به پوست جان دوباره ای ببخشد. این خاصیت در مورد شکلات های تلخ (حداقل ۷۰ درصد) بیشتر است زیرا که حاوی ۱۰۰ برابر ویتامین C  و ۲۵ برابر ویتامین E موثر نسبت به شکلات های با تلخی کمتر و شیرینی بیشتر هستند. چنانچه آلودگی های محیطی اطراف شما در سطح بالایی قرار دارد، می توانید با استفاده از ماسک های پودر کاکائو یا شکلات های تلخ، پوست خود را تا حدود زیادی سم زدایی کنید.

تغذیۀ پوست

با توجه به ساختار کاکائو که سرشار از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها است، استفاده از آن به صورت خوراکی یا ماسک می تواند برای پوست مفید واقع شود. در واقع پس از چند دوره استفاده از ماسک های کاکائو می توانید تغییراتی که در پوست شما ایجاد می شود را احساس کنید.

روشنی و قوام پوست

آنتی اکسید هایی که در ماسک شکلات و پودر کاکائو موجودند باعث می شوند تا پوست بتواند به تولید سلول های جدید بپردازد که این موضوع به روشن ماندن و روشن شدن پوست صورت کمک می کند.

ضد پیری

آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو کمک می کنند تا ماسک هایی که با کمک آن ساخته می شوند در بهبود چروک ها موثر باشند و در نتیجه از ظاهر بد چروک ها بکاهند.

۳-  ماسک صورت خوشمزه

با توجه به خواصی که در بالا برای پودر کاکائو و شکلات اشاره شد، می توان این دو ماده را در کنار مواد دیگری ترکیب نمود و یک ماسک خانگی تازه و مفید برای پوست صورت ساخت و از آن در زمان یک فیشال خانگی بهره برد (برای دیدن مراحل انجام یک پاکسازی پوست خانگی، اینجا را ببینید). در ساختن ماسک ها چنانچه با همخوانی مواد با یکدیگر آگاهی کافی دارید می توانید ماسک مخصوص به خود را درست کنید ولی اگر تازه کار هستید، بهتر است فعلاً به دستور های موجود اکتفا کنید تا بعد با افزایش تجربه و آگاهی با افتخار دستور العمل خاص خودتان را بسازید!

نکاتی که باید در اینجا به آن اشاره کنم آن هستند که:

        • می توانید ماسک خود را با ترکیب همزمان پودر کاکائو و پودر قهوه بسازید زیرا پودر قهوه نیز همانند پودر کاکائو سرشار از آنتی اکسیدان ها است ولی می توانید به تنهایی از پودر کاکائو هم استفاده کنید که در این حالت باید اندازه ها را مورد بازنگری قرار دهید؛
        • در صورت اضافه نمودن قهوه، پیشنهاد می کنم قهوه مورد استفاده تان از نوع قهوه ترک یا قهوۀ فوری باشد. قهوه فرانسه به دلیل دانه های آسیاب شدۀ درشت تر و نتیجتاً زبر تر، لطافت ماسک را تحت الشعاع قرار می دهد. به علاوه اگر از قهوۀ فوری استفاده می کنید به دانه های آن فرصت نرم و حل شدن در مایعات به کار رفته در ماسک را بدهید؛
        • حتماً قبل از استفاده از ماسک، از عدم حساسیت پوست نسبت به قهوه یا کاکائو مطمئن شوید. باقی ماندن قهوه روی صورت پس از مدتی باعث خارش و قرمزی کمی می شود که بعد از شستن از بین می رود. در صورتی که حساسیت دارید می توانید قهوه را حذف کنید؛
        • مقادیری که در اینجا ذکر شده اند برای ایجاد لایه ای ضخیم از ماسک برای صورت است. شما می توانید پس از یکبار درست کردن ماسک، تصمیم بگیرید که حجم ماسک ساخته شده و ضخامت آن روی پوستتان چقدر باشد. سلیقۀ من، لایۀ ضخیم تر است زیرا برای من، اثری که از ماسک های ضخیم دیده ام قابل توجه تر بوده اند؛
        • اگر پوست چربی دارید بهتر است از پودر کاکائو استفاده کنید زیرا همان طور که در بالا اشاره شد چربی کاکائو از آن گرفته شده است ولی در صورت تمایل می توانید از شکلات آب کرده نیز استفاده کنید؛
        • بهتر است در صورت استفاده از شکلات، از محصولی با تلخی ۷۰ درصد یا بیشتر استفاده کنید؛
        • در زمان ذوب شکلات، مراقب دما باشید. بهترین روش آب کردن شکلات، روش بن ماری است؛
        • می توانید از روغن های مناسب و در دسترس خودتان استفاده کنید ولی دقت داشته باشید روغن مورد استفاده تان چقدر چرب، سنگین و غلیظ است. به عنوان مثال استفاده از روغن انار را به هیچ عنوان پیشنهاد نمی کنم زیرا باعث جمع شدن ماسک روی صورت می شود و اجازه نمی دهد ماسک به صورت یک نواخت روی پوست باقی بماند. جدا از این مسئله، به نظرم چربی باقیمانده از آن روی پوست نیز زیاد است؛
        • برای ترکیب و مخلوط کردن مواد بهتر است از وسایل غیر فلزی استفاده کنید؛
        • هر نوع ماسک مراقبتی را تنها روی پوست تمیز خود استفاده کنید؛
        • پس از آنکه ماسک را روی صورت خود گذاشتید حداقل برای یک ربع به آن اجازۀ استراحت دهید ودر این حین خود نیز به اموری که دلخواهتان است و باعث آرامش شما می شوند بپردازید؛
        • پس از زمان استراحت، صورت خود را با آب ولرم بشویید و سپس از یک کرم آبرسان/ مرطوب کننده استفاده کنید. با توجه به قدرت بازسازی پوست در طول شب، بهتر است این ماسک را در شب استفاده کنید تا مطمئن باشید که پس از آن در معرض استرس ها یا آلودگی های محیطی قرار نخواهید گرفت؛
        • این ماسک را متناسب با روتین مراقبتی خود یک یا دو بار در هفته می توانید استفاده کنید؛
        • این ماسک را روی صورت خود به طور یکنواخت پخش کنید. خیلی به اطراف چشم نزدیک نشوید.
        • از این ماسک جلوی بچه های کوچک استفاده نکنید؛ می توانید باعث ترسیدن آنها شوید!

 

۳-۱- پودر کاکائو، پودر قهوه، عسل

این دستور، ساده ترین دستور ماسک است.

 پودر کاکائو/ شکلات آب کرده              یک قاشق مربا خوری سر پر

پودر قهوه                                     یک قاشق مربا خوری سر پر

عسل                                          یک تا یک و نیم  قاشق مربا خوری

در ابتدا عسل را به روش مناسب (مانند قرار دادن روی بخار آب یا روش بن ماری) کمی گرم کنید. پس از گرم شدن عسل و روان شدن آن، پودر قهوه و کاکائو خود را به آن اضافه کنید و در حین هم زدن از بوی خوب آن لذت ببرید. گرم کردن عسل باعث می شود بتوانید پودر ها را راحت تر با یکدیگر ترکیب کنید.

ترکیب به دست آمده را روی صورت خود بمالید، از گرمای آن روی صورت لذت ببرید و برای یک ربع تا ۲۰ دقیقه آن را روی صورت نگهدارید و سپس با آب ولرم بشویید.

۳-۲- اضافه کردن شیر

در این واریته، می توانید به عسل خود مقدار کمی شیر (مثلاً به اندازۀ ته در بطری شیر) اضافه نمایید و این دو را با هم گرم کنید و سپس قهوه و کاکائو را اضافه نمایید.

۳-۳- اضافه کردن روغن و ویتامین E

می توانید خاصیت آنتی اکسیدانی ماسک خود را با افزودن ویتامین E بیشتر کنید. به دستورهای قبلی، محتویات یک کپسول ویتامین E را اضافه کنید. با توجه به آنکه بریدن کپسول ژله ای این ویتامین سخت است می توانید ابتدا کپسول را میان دستان خود یا توسط بخار آب گرم کنید و سپس با استفاده از یک سوزن (سوزن ته گرد یا سوزن تزریق) کپسول را سوراخ کرده و مادۀ داخل کپسول را به ترکیب خود اضافه کنید. گرما علاوه بر نرم شدن کپسول، مایع درون کپسول را نیز روان می کند.

از آنجا که پخش پذیری ویتامین کمی سخت است می توانید از یک روغن حامل مانند جوجوبا یا زیتون به مقدار خیلی کم استفاده کنید. به حجم روغن به کار رفته دقت داشته باشید تا چربی بیش از اندازه نشود و پخش پذیری و ثبات ماسک روی صورت شما را با مشکل مواجه نکند.

۳-۴- اضافه کردن ماست (کم چرب)

 به دستور اول، کمی ماست اضافه کنید. شیر و ماست هر دو دارای اسید لاکتیک و پروتئین های مناسب برای تغذیۀ پوست هستند. چنانچه پوست چربی دارید این دستور می تواند برای شما مفید واقع شود.

۳-۵- جایگزین کردن پودر قهوه

در صورتی که به پودر قهوه دسترسی نداشته باشید یا به آن حساسیت نشان دادید می توانید از پودر جوانۀ گندم استفاده کنید. در این حالت ممکن است مجبور شوید برای رسیدن به غلظت و انسجام مناسب، حجم پودر کاکائو یا جوانۀ گندم خود را تغییر دهید.

پیشنهادات، تجربیات و نظرات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

منابع:

Differencebetween.net

Drhealthbenefits.com

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *